Reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) au participat în data de 19 aprilie 2024 la cel de-al doilea eveniment al proiectului „European Local Citizens” organizat de Municipiul Kallithea, în Grecia.

Workshop-ul organizat de partenerii greci a avut ca team „Impactul Tratatului de la Maastricht și drepturile cetățenilor europeni” și ne-au prezentat proiectele pe care municipalitatea, împreună cu consiliile școlare și cele studențești le desfășoară.

Reprezentanții elevilor și studenților au expus proiectele europene în care au fost implicați și modalitatea prin care aceștia au reușit să le replice în unitățile de învățământ în care studiază.

Un alt exemplu de bună practică a implicării tinerilor este Festivalul Studenților, care a devenit deja o tradiție în Kallithea, ajungând la ediția a 16-a.  Prin intermediul acestui eveniment, educația devine un element cheie pentru progres și transformare, iar festivalul oferă un mediu propice în care studenții își pot dezvolta noi abilități.

Proiectul European Local Citizens, parte a programului european CERV (Cetățeni, Egalitate, Drepturi, Valori), explorează drepturile cetățenilor europeni și impactul Tratatului de la Maastricht asupra vieții acestora.

Următorul eveniment internațional este programat pentru luna septembrie a acestui an și va avea ltext-content-justifyoc în Spania.