Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, alături de partenerii săi din Confederaţia Europeană a Autorităţilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI) – asociaţiile similare din Belgia, Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Spania şi reţelele europene Arc Latin şi Partenalia – invită consiliile județene şi toate instituțiile şi organizațiile de la nivel local, regional şi central interesate să participaţi la conferinţa politică «Reziliență şi Redresare – o abordare multi-nivel a managementului riscului».

Evenimentul va avea loc în format hibrid, la Ourense (regiunea Galicia, Spania) şi online, la data de 7 martie 2023, şi va beneficia şi de interpretariat în limba română, pentru participarea online vă puteți înregistra aici.

Data limită pentru înregistrare diferă în funcţie de tipul de participare: 3 martie 2023, pentru prezenţa în persoană, şi 6 martie 2023 (18:00, ora României), pentru participanţii în online.

Formularul pentru înregistrare şi programul provizoriu al evenimentului (en, fr) sunt disponibile pe pagina de web a CEPLI : www.cepli.eu. Informațiile privind programul vor fi actualizate până în dimineața evenimentului, de aceea, consultarea paginii de web menționate în timp real este importantă, mai ales pentru cei care participă la distanță. Fiecare participant înscris pentru participarea la distanță va primi separat un e-mail cu informaţiile necesare pentru conectarea la eveniment şi va avea posibilitatea să pună întrebări oratorilor, aşa cum este posibil şi pentru participanţii de la faţa locului.

Context:

Ca în fiecare an de la înfiintarea CEPLI, conferinţa politică pe care membrii confederaţiei o organizează pune în dezbatere un subiect de actualitate care are un impact major la nivel local şi regional, cu scopul de a reuni exemple de bună practică, idei şi perspective utile atât pentru aleşii locali care reprezintă judeţele, provinciile, departamentele şi alte administraţii similare din Europa, cât şi pentru responsabilii de la nivel european şi reprezentanţii mediului academic sau de afaceri.

Începând cu 2020, CEPLI propune evenimente care dezbat abordarea holistică a rezilienţei teritoriale, concept care are în vedere un management de prevenire a oricărui tip de criză, şoc sau risc cu impact vital pentru colectivităţile teritoriale şi cetăţeni.

Conferința din acest an va dezbate tema dezastrelor naturale. Participanții vor discuta despre rolul consiliilor județene (nivelul NUTS III) în abordarea consecințelor sociale, economice și sanitare ale inundațiilor, incendiilor, cutremurelor, alunecărilor de teren, secetei, etc., colaborarea în teritoriu cu alți parteneri abilitați, dar şi instrumentele de comunicare utilizate în astfel de situații extreme.

Contact pentru detalii: reprezentantul UNCJR în Grupul Tehnic al CEPLI, [email protected]