Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) a marcat ziua Europei printr-un eveniment la sediul asociației din București, parte a proiectului internațional „European Local Citizens” finanțat prin CERV.

Evenimentul a cuprins un panel de discuții despre drepturile și îndatoririle cetățenilor europeni, formarea UE și impactul asupra autorităților publice locale, incluzând discuții online cu Asociația Națională a Autorităților Locale din Ungaria (TÖOSZ), partenerii noștri din proiect.

Ziua Europei este o ocazie de a celebra valorile democratice care definesc Uniunea Europeană. Principiile de libertate, egalitate și solidaritate nu numai că își găsesc expresia în instituțiile europene, dar și în viața de zi cu zi a cetățenilor săi, iar colaborarea între statele membre ale Uniunii Europene este un pilon esențial al progresului și stabilității în Europa.

Mulțumim colaboratorilor și invitaților din instituțiile publice centrale și din mediul academic pentru contribuția lor valoroasă și implicarea lor în desfășurarea evenimentul nostru.