În perioada 3-5 noiembrie 2022 a avut loc la Poiana Brașov cea de-a șasea ediție a Forumului Cooperării Descentralizate Româno-Franceze organizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) alături de cele patru structuri asociative ale administrației publice locale din România și cu sprijinul Ambasadei Republicii Franceze în România.

Evenimentul a adus împreună 150 de reprezentanți ai administrației publice centrale din România, reprezentanți ai administrației publice locale din România, Franța și Republica Moldova. În urma forumului se dorește determniarea unor axe precise de cooperare descentralizată prin formarea grupurilor de lucru România-Franța, dar și împreună cu  Republica Moldova deorece viitorul constă în cooperare și relații bilaterale între cele trei state.

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) a deschis sesiunea plenară a Forumului, „Autoritățile locale și județene în fața războiului din Ucraina: Primirea și integrarea refugiaților” ce a fost prezidată de preșdintele CJ. Brașov, președintele UNCJR, Adrian-Ioan Veștea.