Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), reprezentată de președintele Consiliului Județean Mehedinți și membru titular al CM POR, Georgescu Aladin a participat la Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 (CM POR). Evenimentul desfășurat la București, în perioada 5-6 octombrie 2023 este organizat de Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov. Reuniunea CM POR a adus alături reprezentanți ai administrației publice centrale, secretarul de stat din cadrul MIPE,  Luminița Zezeanu, ai instituțiilor europene, șeful adjunct al Unității României, DG Regio, Comisia Europeană, Krzysztof Kasprzyk, membrii CM POR, dar și observatorii comitetului.

Agenda reuniunii a inclus stadiul de implementare a POR 2014-2020, gradul de absorbție, precum și măsurile pregătite pentru închiderea Programului. Membrii CM POR au analizat și discutat cele mai eficiente metode pentru a accelera absorbția fondurilor europene și pentru a asigura utilizarea practică a acestora în dezvoltarea regională a țării noastre.

De asemenea, s-a discutat despre acțiunile de informare și comunicare, pentru a asigura transparența și implicarea cetățenilor în procesul de implementare a proiectelor finanțate prin POR 2014-2020. UNCJR a subliniat importanța unei comunicări eficiente pentru a informa corect și a implica comunitățile locale în aceste proiecte de dezvoltare regională.

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) reiterează angajamentul său ferm în sprijinul dezvoltării durabile a regiunilor din România și în utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea unitară a județelor din România.

Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 reprezintă o structură națională de colaborare, fără personalitate juridică, cu un rol strategic în procesul de implementare a POR.