Programul de burse CERC pentru societatea civilă și administrația publică invită practicieni din organizațiile societății civile sau organisme guvernamentale care au experiență internațională în domeniul migrației sau integrării și incluziunii imigranților să aplice pentru a participa la un rezidențiat de o lună la Toronto Metropolitan University.  

Programul de burse CERC pentru societatea civilă și administrația publică promovează colaborarea internațională și schimbul de învățare între practicieni și cercetători. Oferă o oportunitate unică de dezvoltare profesională pentru practicieni de a împărtăși și de a construi pe baza experienței lor de teren, de a se conecta la o echipă de experți formată din cercetători canadieni și internaționali și de părțile interesate local și de a primi instruire în domeniul cercetării sau de a efectua propriile cercetări de teren.

Programul include:

  • O bursă, inclusiv o indemnizație de călătorie, pentru a contribui la cheltuielile legate de șederea lor.
  • O gazdă academică din echipa de cercetare a CERC Migration.
  • Acces la un spațiu de birou și resurse disponibile în facilitatea de migrație CERC.
  • Dezvoltarea profesională și crearea de rețele prin participarea la evenimentele și atelierele de cercetare ale CERC Migration.

Apelul de propuneri pentru anul universitar 2024/25 este acum deschis

Termen limită de aplicare: 1 mai 2024

Instrucțiuni de aplicare

Solicitanții trebuie să trimită online un scurt CV (maximum patru pagini) și o scrisoare de intenție (maximum două pagini) care să descrie următoarele: 

  • Motivația șederii dvs. și modul în care va beneficia munca și organizația dvs. actuală. Cum se încadrează munca dvs. în oricare dintre  temele de cercetare ale CERC sau  proiectele existente.
  • Activități propuse pentru a fi desfășurate în timpul șederii dumneavoastră (de exemplu, să faceți o prezentare, să interacționați cu organizații locale, să desfășurați cercetări pe teren, să dezvoltați o nouă propunere de proiect, să participați la o conferință etc.).
  • Cum vizita va oferi oportunități de creare de rețele
  • Cine este membrul echipei de cercetare CERC cu care ați dori să lucrați ca gazdă academică propusă. Selectați până la două gazde potențiale (o prima și a doua alegere). Notă: Gazda academică nu poate fi Anna Triandafyllidou, iar o gazdă va fi desemnată în funcție de disponibilitatea acestora și la discreția CERC Migration.
  • Datele propuse pentru vizita ar trebui să aibă loc între 20 și 35 de zile între 1 octombrie 2024 și 30 iunie 2025.

Cei care doresc să se înscrie o pot face aici.