Agenţia executivă europeană pentru sănătate şi digital (HaDEA), autoritate de management cu sediul la Bruxelles, va lansa la 28 septembrie a.c. o cerere de finanţare în cadrul programului „Europa Digitală” 2021-2027 destinată digitalizării patrimoniului cultural şi a sectorului de turism.

Cererea acoperă următoarele subiecte:

  • DIGITAL-2023-CLOUD-DATA-AI-05-CULTHERITAGE – Spațiul de date pentru patrimoniul cultural (implementare de 18 luni, se estimează a fi finanţate patru proiecte)
  • DIGITAL-2023-CLOUD-DATA-AI-05-DATATOURISM – Spațiul de date pentru turism (implementare de 36 de luni, se estimează a fi finanţat un singur proiect).

În cadrul apelului de finanţare, fiecare solicitare/aplicaţie trebuie să abordeze doar unul dintre aceste subiecte. Solicitanții care doresc să aplice pentru ambele subiecte trebuie să trimită o propunere separată pentru fiecare tematică menţionată mai sus.

Termenul-limită pentru depunerea aplicaţiilor: 23 ianuarie 2024

Bugetul alocat: 12.000.000 EUR (cofinanţare de maximum 50%).

Consorţiile de parteneriat pentru ambele tematici trebuie să fie formate din minimum trei entităţi eligibile care provin din trei state membre sau participante la programul „Europa Digitală”.

Eligibilitate: orice entitate publică sau privată stabilită legal în statele membre şi ţările participante la program, organizaţii internaţionale