6 februarie 2024 (online)

Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei europene anunță organizarea unei sesiuni de informare privind lansarea şi utilizarea instrumentului‚ Rural toolkit” – o ocazie importantă pentru părţile interesate din UE de a afla mai multe informații despre oportunitățile de finanțare pentru zonele rurale din Europa.

Setul de instrumente „Rural toolkit” este primul ghid online cuprinzător despre finanțarea UE și oportunitățile de sprijin pentru zonele rurale din Uniunea Europeană. În timpul evenimentului de lansare, se va face o prezentare a acestei inițiative și o demonstrație live a instrumentului. Evenimentul este organizat cu scopul de a oferi potențialilor beneficiari o perspectivă clară asupra modului în care programele UE pot stimula dezvoltarea în teritoriile rurale, prin sprijinirea inițiativelor autorităților locale, instituțiilor, companiilor private și a persoanelor fizice.

De asemenea, cu această ocazie, vor fi prezentate cele mai bune practici și povești care pot inspira viitori solicitanți de granturi europene dedicate mediului rural.

Acest set de instrumente este o inițiativă a Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană (DG REGIO) și a Centrului Comun de Cercetare (JRC), în colaborare cu Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI). El face parte din „Viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE”.

Prezentarea va avea loc doar în online în data de 6 februarie 2024, cei care doresc să participe sunt invitați să se înregistreze prin completarea unui chestionar disponibil la adresa: Rural toolkit launch event – European Commission (europa.eu)