Comisia europeana a deschis în perioada 11 ianuarie – 5 aprilie 2021 o consultare publica europeana pentru evaluarea Strategiei UE privind biodiversitatea 2020.

Context
În mai, anul acesta, Comisia a publicat o Strategie în domeniul biodiversitatii pentru 2030, cu scopul de a pune biodiversitatea UE pe calea redresarii pâna în 2030. Unul dintre angajamentele principale anuntate de strategie este acela de a propune, pâna la sfârsitul anului 2021, un instrument cu caracter juridic obligatoriu care sa stabileasca obiectivele UE de refacere a ecosistemelor deteriorate pâna în 2030.
Lectiile învatate din perioada de politica 2011-2020 (de aici, nevoia de a fi efectuata o evaluare) vor fi luate în considerare în cadrul punerii în aplicare a Strategiei UE în domeniul biodiversitatii pentru 2030, pentru a îmbunatati elaborarea si aplicarea actiunilor esentiale.

Cine poate participa la consultare
Consultarea este deschisa oricarei organizatii publice sau private si oricarei persoane interesate. Chestionarul poate fi completat în limba româna la adresa:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/1832-Evaluation-of-the-EU-Biodiversity-Strategy-to-2020/public-consultation

Precizare importanta
Aceasta consultare vizeaza trei sondaje distincte, care corespund uneia dintre urmatoarele initiative:

  • evaluarea Strategiei UE în domeniul biodiversitatii pentru 2020 (2011-2020),
  • revizuirea aplicarii Regulamentului UE privind speciile alogene invazive,
  • elaborarea obiectivelor cu caracter juridic obligatoriu ale UE în materie de refacere a naturii, un angajament esential al Strategiei UE în domeniul biodiversitatii pentru 2030.

Cei care participa la consultare, pot alege sa raspunda la toate aceste sondaje sau doar la unul sau doua dintre ele, în functie de relevanta acestora pentru persoana respectiva sau pentru organizatia pe care aceasta o reprezinta în acest demers.

Contact pentru detalii/întrebari: [email protected]