Consiliul european pentru inovare anunţă deschiderea, până la 11 iunie a.c., a unei competiţii pentru inovare socială. Concursul european pentru inovare socială (EUSIC) are ca scop stimularea potențialului inovării sociale de a oferi soluții la provocările societale și de a promova o creștere durabilă și favorabilă incluziunii în Europa.

Această competiție caută noi soluții antreprenoriale care să răspundă celor mai arzătoare nevoi sociale, să creeze relații sociale și să permită noi colaborări într-un mod inovator, aducând soluții eficiente la provocările sociale sistemice.

Concursul sprijină inovatorii să își transforme ideile în soluții funcționale și facilitează o rețea de inovatori radicali care să modeleze societatea noastră. Premiu recunoaște inovația socială ca fiind o abordare puternică pentru a răspunde provocărilor actuale.

Lansat în 2013 în memoria pionierului inovării sociale Diogo Vasconcelos, Concursul european pentru inovare socială (EUSIC) acordă trei premii pentru cele mai bune proiecte inovatoare din punct de vedere social pentru o Europă mai incluzivă, mai dreaptă și mai durabilă.

Trei câștigători vor fi recompensați cu premii în valoare de 75.000 EUR, 50.000 EUR și 25.000 EUR pentru locurile 1, 2 și 3.

În acest an, Concursul european pentru inovare socială 2024 se va concentra pe inovarea socială în domeniul „Democrației digitale”.

Această competiție este deschisă, printre altele, organizațiilor non-profit, companiilor, antreprenorilor și întreprinderilor sociale, organizațiilor neguvernamentale (ONG) şi celor ale societății civile (OSC), instituțiilor cu rol educativ și universităților.

Textul oficial al cererii de candidatură poate fi consultat aici.