Prim-ministrul României, dl. Florin-Vasile Cîțu, a avut în cursul zilei de 23.04.2021 o videoconferința cu președinții consiliilor județene, ce a vizat identificarea unor soluții pentru evitarea carantinării în masă.

Din discuțiile purtate, a rezultat interesul atât al Guvernului, cât și al președinților de consilii județene, în ceea ce privește luarea tuturor măsurilor necesare pentru evitarea carantinării în masa, precum și desfășurarea Sărbătorilor Pascale în condiții de siguranță.

Presedintii consiliilor judetene s-au angajat ca în ceea ce-i privește să ia toate măsurile necesare pentru evitarea situațiilor neplăcute de inchidere a unor localițăți si de respectare a măsurilor pentru evitarea răspândirii SARS COV-2.

O problemă ridicată de președinții de consilii județene a fost lipsa unor medicamente esențiale în tratarea COVID-19, prim-ministrul reiterând faptul că va solicita Ministerului Sănătății, ca în cel mai scurt timp, aceste medicamente să nu lipsească din spitale, astfel asigurându-se tratamentul tuturor persoanelor infectate.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat faptul că dacă se va respecta termenul de livrare al vaccinurilor, în maxim 2 luni populația va atinge un grad de imunizare suficient pentru diminuarea considerabilă a efectelor pandemiei.