Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, alături de partenerii săi din Confederaţia Europeană a Autorităţilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI) – asociaţiile similare din Belgia, Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Spania şi reţelele europene Arc Latin şi Partenalia – vă invită să participaţi la conferinţa politică „Abilitarea autorităţilor locale de nivel intermediar pentru o mai bună rezilienţă teritorială”.

Evenimentul va avea loc în sistem hibrid, la Cracovia (Polonia) şi în online, la 17 mai 2022.

Data limită pentru inregistrare diferă în funcţie de tipul de participare: 12 mai 2022, pentru prezenţa în persoană, şi 16 mai 2022 (12:00 CET), pentru participanţii în sistem virtual.

Formularul pentru înregistrare este disponibil pe pagina de web a CEPLI.

Fiecare participant înscris pentru online va primi in ziua precedentă conferinţei informaţiile necesare pentru conectarea la eveniment.

 Anul acesta, CEPLI propune ca această dezbatere să fie dedicată rezilienţei teritoriale, într-o abordare integrată care are în vedere un management de prevenire a oricărui tip de criză, şoc sau risc cu impact vital pentru colectivităţile teritoriale şi cetăţeni.

Ca în fiecare an de la înfiintarea CEPLI, conferinţa politică pe care membrii confederaţiei o organizează pune în dezbatere un subiect de actualitate care are un impact major la nivel local şi regional, cu scopul de a reuni exemple de bună practică, idei şi perspective utile atât pentru aleşii locali care reprezintă judeţele, provinciile, departamentele şi alte administraţii similare din Europa, cât si pentru responsabilii de la nivel european şi reprezentanţii mediului academic.

Programul conferinţei în limba română se regăsește aici. Întâlnirea se va încheia cu o declaraţie politică a membrilor confederaţiei, care va fi adresată instituţiilor europene.