Reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), directorul general Sorin Munteanu și directorul general adjunct, Sirma Caraman au participat la Adunarea Generală Festivă a Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România (A.S.J.R.). Evenimentul ce marchează 25 de ani de la înființarea A.S.J.R se desfășoară în perioada 20-23 septembrie 2023, la Focșani cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Toma Cătălin.

De asemenea, la Adunarea Generală Festivă prezidată de președintele asociației, Dr. Cosmin-Radu Vlaicu a fost prezent și Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea ceea ce demonstrează importanța pe care Guvernul României o acordă colaborării cu structurile asociative ale administrației publice locale.

În acest context, salutăm eforturile Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România de a sprijini schimbul de experiență și bune practici între autoritățile locale, astfel încât să se asigure legalitatea actului administrativ și principiile bunei administrări. Această colaborare este esențială pentru construirea unui sistem administrativ public mai transparent și mai eficient.

La cei 25 de ani de la înființarea Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România, remarcăm cu mândrie contribuția semnificativă pe care această organizație a adus-o dezvoltării administrației publice.

Romeo Paul Postelnicu, fost secretar al județului Vrancea, a pus bazele Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România în toamna anului 1998, iar timp de 25 de ani această structură a evoluat și a rămas activă în sfera îmbunătățirii activității administrației publice, astfel încât să se asigure legalitatea actului administrativ și principiile bunei administrări

UNCJR colaborează cu structurile asociative profesionale de la nivelul județelor, precum  Asociaţia Secretarilor Generali ai Județelor din România, Asociația Directorilor Economici și Contabili din Județele din România, Asociaţia Arhitecţilor Şefi de Judeţe, Asociația Asistenților Sociali din România, deoarece numai împreuna putem contribui la îmbunătățirea legislației pentru administrația publica locală.