Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, participă luni, 12 februaie 2023, la sediul Consiliului Europei din Paris la lucrărilebiroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE), în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță.

Cătălin Toma are o intervenție în cadrul reuniunii, în care abordează tema programului de lucru al Comisiei de Guvernanță pentru acest an.

Următoarea ședință a Comisiei de Guvernanță va avea loc pe 26 martie. Suntem în proces de dezvoltare a relațiilor cu structurile Consiliului Europei care lucrează pe teme noi, în special pe cea a culturii și a moștenirii culturale. De asemenea, vor fi întreprinse relații cu partenerii interni și externi din domeniul educației pentru a vedea cum am putea să dăm un nou impuls acestei comisii. În prezent, Comisia de guvernanță pregătește două rapoarte: raportul privind economia circulară și raportul privind resursele de apă.

spune în intervenția sa Cătălin Toma, prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul CPLRE.

Președintele Consiliului Județean Vrancea specifică în discursul său și importanța Cartei Urbane Europene III, o publicație care este în prezent în pregătire și care conține principii cheie pentru viața urbană modernă în era transformării, o busolă utilă pentru factorii de decizie locali.

În acest an se aniversează 30 de ani de la înființarea Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa și 75 de ani de la organizarea Consiliului Europei.

Cătălin Toma, în calitate de președinte al delegației României, a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa în perioada 24-26 octombrie 2023, la sediul Parlamentului European din Strasbourg, în Franța, la cea de-a 45-a sesiune a CPLRE.