Delegația României la Comitetul European al Regiunilor (CoR), reunită în data de 29 iunie 2022 la Bruxelles, în marja celei de-a 150-a sesiuni plenare a acestei instituții europene, l-a ales în unanimitate pe Alin-Adrian Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, drept președinte al delegației şi membru în Biroul CoR, pentru cea de-a doua jumătate a mandatului de cinci ani a CoR, respectiv până în ianuarie 2025.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin-Adrian Nica preia mandatul de la Adrian Teban, primarul orașului Cugir, conform principiului rotației între structurile asociative la președinția delegației statuat în Regulamentul de Organizare Internă al delegației.

„Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată, este a doua oară când dețin această poziție onorantă, dar mai ales de mare responsabilitate în promovarea comunităților locale din România la nivelul Uniunii Europene. În această calitate, am avut o întâlnire cu domnul Vasco Alves Cordeiro, noul președinte al Comitetului European al Regiunilor (CoR) și o reuniune cu doamna Iulia-Raluca Matei, ambasador extraordinar și plenipotențiar, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Principalele teme dezbătute au vizat consecințele socio-economice ale situației din Ucraina, susținerea autorităților locale pentru Strategia macroregională pentru regiunea Carpaților, accederea României la spațiul Schengen, procesul de extindere al UE și lansarea inițiativei către Comitetul Regiunilor, de creare a unui grup de lucru pentru Republica Moldova, în urma acordării statutului de țară candidată la aderare”, a declarat Alin-Adrian Nica, președinte al CJ Timiș și președinte al delegației României la CoR.

În perioada imediat următoare noul președinte al delegației României la CoR, Alin-Adrian Nica va supune aprobării delegației prioritățile ce vor ghida mandatul său.