Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Adrian – Ioan Veștea a participat joi, 25 august 2022 la întrunirea Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR).

În cadrul evenimentului au fost prezenți cei 27 de primari care fac parte din forul de conducere al AOR – structura asociativă reprezentantivă pentru cele peste 200 de unităţi administrativ-teritoriale din ţară care au statutul de oraşe. Alături de reprezentanții administrației publice locale au fost prezenți, în calitate de invitați ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila și secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Carmen Moraru.

„De la nivelul consiliilor judeţene putem contribui la micşorarea decalajelor de dezvoltare dintre oraşe, prin intermediul unor parteneriate solide, prin sprijinul financiar pe care îl asigurăm în ceea ce priveşte cofinanţarea unor obiective de investiţii şi prin asistenţa tehnică pe care o acordăm în elaborarea şi depunerea cererilor de finanţare pe programele de finanţări nerambursabile europene sau guvernamentale pentru care oraşele sunt eligibile.”

Adrian – Ioan Veștea, președinte al CJ Brașov și președinte al UNCJR