Președintele Uniunii Naționale a Consiliior Județene din România (UNCJR), Adrian-Ioan Veștea, alături de directorul general adjunct al UNCJR, Sirma Caraman a participat luni, 6 februarie 2023, la București, la lucrările Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR).


Cea de-a 26 sesiune ordinară a Adunării Generale a ACoR a fost un bun prilej de dialog între autoritățile publice centrale și cele locale. În cadrul evenimentului au participat peste 340 de primari din cele 41 de filiale județene, reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), secretarul general al Asociației Comunelor și Orașelor Mici din Austria, dar și vicepreședintele Asociației Comunelor din Republica Polonă. Alături de aceștia au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice centrale, după cum urmează: președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților, Simona Bucura-Oprescu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean care a transmis mesajul Prim-Ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila-Zoltán, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloș.


„Vreau să vă asigur, în calitate de președinte al UNCJR, de o colaborare cât mai strânsă cu privire la temele de interes pentru autoritățile publice locale. Doar împreună putem crea condiții favorabile și mecanisme adecvate consultării eficace a autorităților locale de către autoritățile publice centrale. Colaborarea trebuie să fie între toate cele patru structuri asociative ale administrației publice locale pentru a putea aduce cât mai multe beneficii comunităților pe care le reprezentăm. Asociația Comunelor din România este un pilon de bază în demersurile noastre de a fi ascultați și contribuie la întărirea democrației și a bunei guvernanțe, precum și la elaborarea și implementarea unor politici și legislații viabile”

a menționat Adrian-Ioan Veștea, președintele UNCJR și Președintele CJ Brașov.