Comitetul European al Regiunilor (CoR) a deschis pe 17 decembrie 2021, cererea de manifestare a interesului pentru autoritățile locale, județene şi regionale care doresc să participe la „Salonul virtual” al celei de-a 9-a ediții a Summit-ului european al regiunilor şi oraşelor care va avea loc la Marsilia, în perioada 3-4 martie 2022.

Data limită pentru depunerea candidaturilor: 14 ianuarie 2022

Temele acestei ediții sunt reziliența şi inovarea. În contextual actual, reziliența și Inovarea exprimă cel mai bine flexibilitatea și ingeniozitatea de care autoritățile locale şi regionale au dat dovadă ca să-și ajute cetățenii în multe aspecte, cum ar fi sprijinirea dezvoltării practicilor democratice inovatoare, revitalizarea economiei locale, reorganizarea unei game de servicii către comunitate, instituirea mecanismelor de răspuns rapid la crizele de sănătate sau politici inovatoare de gestionare a fluxurilor migratorii.

Pe de altă parte, trebuie avut în vedere că summitul va analiza, de asemenea, democrația în Uniunea Europeană și, în contextul Anului European al Tineretului 2022, angajamentul tinerilor și valorile europene.

Salonul virtual este o oportunitate pentru administrațiile locale şi județene de a-şi prezenta proiectele și de a genera interes în rândul celor interesați de aceste tematici. Pentru a permite o vizibilitate maximă, expoziția va fi deschisă (doar în online) în perioada 18 februarie – 18 martie 2022.

Format:

Salonul virtual se va desfășura în marja Summit-ului, ca parte a „centrului de conferințe online”, general propus pentru întregul eveniment. Acesta va fi accesibil tuturor printr-un hyperlink pe pagina de web a summitului CoR. Vor fi disponibile maxim 50 de standuri virtuale.

Standurile expoziționale vor fi amenajate într-un format/spațiu virtual 3D „în stil tradițional”, unde participanții online se pot plimba pe aleile expoziționale și pot vizita diferitele standuri, pot citi și descărca documentația disponibilă despre proiectele expuse, pot viziona videoclipuri și pot depune cărți de vizită, dacă doresc să fie contactati de expozanţi.

Standul virtual poate fi amenajat/echipat cu:

– 1 material video in format mp4 (durata nelimitata) ;

– 6 documente in format pdf (dimensiune nelimitata) ;

– 1 generic vizual pentru stand (opțional) în format png de înaltă definiție 2048×1024 sau 1024x512px ;

– mai multe fișiere imagine (opțional), dimensiune nespecifică ;

– max. 3 link-uri hipertext.

Important:

Cererile primite până la 14 ianuarie 2022 vor fi examinate și confirmate sau respinse. Apoi, materialul expozițional propus de participanți trebuie să ajungă la echipa tehnică organizatoare până cel mai târziu la 1 februarie 2022 pentru a fi încărcat pe standurile virtuale. Este posibil ca acest interval de timp scurt să nu permită producerea unor noi materiale. Prin urmare, CoR invită viitorii participanți să reutilizeze materiale relevante care există déjà în baza lor de date.

Eligibilitate :

• membrii CoR;

• autoritățile municipale, locale și regionale ale statelor membre ale UE;

• alte instituții și agenții europene;

• asociații și organizații publice europene;

• asociații și organizații publice regionale sau internaționale;

• organizații private care prezintă proiecte destinate autorităților locale/regionale.

Formularul pentru depunerea candidaturii este disponibil în engleză şi franceză pe pagina de web : EUSurvey – Survey (europa.eu) .