Direcția Generală Mediu a Comisiei Europene a deschis înregistrările pentru participare la evenimentul anual la nivel înalt dedicat protecţiei mediului – Green Week. Subiectul principal anul acesta va fi reziliența din punct de vedere al apei. Green Week se va desfăşura în perioada 29-30 mai la Bruxelles.

Ediţia din acest an face parte din iniţiativa #WaterWIseEU, o campanie menită să încurajeze o discuție la nivelul UE despre apă în prezent și în viitor. Campania urmărește să stimuleze conștientizarea și să promoveze soluții pozitive, bazate pe colaborare. Organizațiile din întreaga Europă sunt invitate să se alăture acum campaniei.

În cadrul conferinței, oratorii invitați vor discuta despre diverse aspecte ale managementului integrat al apei, promovarea unei economii inteligente a apei în UE, abordarea provocărilor legate de refacerea și protejarea ciclului apei perturbat, asigurarea accesului pe scară largă la apă curată, la prețuri accesibile și la salubritate, precum și despre cooperarea internațională în acest domeniu.

Ca în fiecare an, în cadrul unei dintre sesiuni speciale se vor acorda și premiile pentru siturile Natura2000șivor fi prezentate proiectele LIFE de succes.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.