Comisia europeană anunţă cererea de propuneri de proiecte „Sprijinirea persoanelor strămutate din Ucraina și a sectoarelor culturale și creative ucrainene” din cadrul iniţiativei „Cultura ajută” – granturi pentru integrarea prin cultură.

„Culture Helps / Культура допомагає” este un proiect cofinanțat de către UE și implementat de asociaţiile Insha Osvita (UA) și zusa (DE) prin care se oferă sprijin pentru organizațiile culturale care pun accentul pe lucrul cu persoanele care au fost forțate să se mute în regiuni mai sigure din Ucraina sau în țările Europei creative din cauza războiului din Ucraina.

Eligibilitate:  orice entitate non-profit din ţările programului „Europa Creativă” şi Ucraina, care lucrează în mod activ la integrarea persoanelor strămutate sau a refugiaților din Ucraina în noile realități și comunități prin intermediul culturii, în special a familiilor și a copiilor.

Data limită pentru depunerea propunerilor: 21 iunie 2024

Bugetul total al iniţiativei: 100.000 EUR

„Culture Helps” include 4 apeluri pentru granturi de proiecte, deschise în perioada 2023-2024. Acesta este cel de-al treilea apel din cadrul programului.

Fiecare apel va sprijini aproximativ 20 de granturi pentru proiecte.

Se preconizează că 70% din totalul granturilor vor fi plătite în Ucraina, iar 30% în țările din Europa creativă.

Valoarea minimă a grantului este de 2.000 de euro, iar cea maximă de 5.000 de euro.

Contact pentru informaţii suplimentare privind prezenta cerere:  [email protected]

Ghidul solicitanţilor poate fi consultat pe pagina următoare: 1_2_3_Culture Helps _ Project Grants application form _III round_ENG.pdf – Google Drive

Pagina oficială a cererii: EU Funding & Tenders Portal | EU Funding & Tenders Portal (europa.eu)