Fundația Culturală Europeană (ECF) a deschis o cerere de propuneri de proiecte pentru propuneri curatoriale ca parte a programului Pavilionul European 2024.

Data limită pentru depunerea aplicaţiei: 14 septembrie 2023.

Buget disponibil: 500.000 EUR; cofinanţare de 80%.

Ce este Pavilionul European?

Program inițiat în 2020, care pune problema Europei și a viitorului ei în prim-plan prin proiecte culturale și producții artistice. Iniţiativa face apel la arte și cultură ca vectori pentru a investiga, explora și discuta întrebările arzătoare ale Europei și pentru a reuni o serie de oameni și comunități cu scopul de a reflecta critic asupra și a imagina Europa în moduri noi.

Cui i se adresează această cerere de propuneri?

Programul este deschis organizațiilor de artă și cultură, precum și colectivităților creative din toate domeniile, care sunt invitate să trimită o propunere curatorială pentru dezvoltarea și producerea unui pavilion european anual. Este posibilă participare printr-un consorțiu de parteneri, de asemenea, prin diferite alte tipuri de entități juridice (de exemplu, parteneriate public-privat).

Unde va avea loc această iniţiativă?

În toată Europa (și în țările învecinate) în locații diferite și pe web, în ​​funcție de conceptul organizaţiei care gestionează manifestarea. Pavilionul European, ca atare, constituie un spațiu cultural comun paneuropean.

Ce se caută?

Propuneri care să exploreze, să discute, să interpreteze și să vizualizeze Europa în moduri proaspete și imaginative: concepte de ultimă oră și programare care încurajează colaborările transnaționale între creatori, gânditori, realizatori și comunități, care să conducă la un eveniment public la scară largă în 2024. Prin rezultatele creative ale acestor colaborări, ECF speră să-i inspiră pe europeni să-și imagineze o Europă orientată spre viitor, una care să contribuie la construirea unor societăți mai echitabile și mai durabile pentru toți.

Detalii şi sursă de informare: textul oficial al cererii The_European_pavilion_call_2023.pdf (culturalfoundation.eu)

O sesiune online de întrebări și răspunsuri va avea loc pe Zoom, joi, 3 august, la ora 12.00 ora României, unde puteți adresa întrebări despre detaliile apelului și despre procesul de aplicare.