Agenţia executivă europeană «Consiliul european pentru inovare şi IMM-uri» (EISMEA) cu sediul la Bruxelles, entitate mandatată de către Comisia europeană să gestioneze finanţările componentei COSME a programului «Piaţa unică» anunţă deschiderea noii finanţări «Enterprise Europe Network» 2025-2028. Platforma cunoscută sub numele de „Enterprise Europe Network” (EEN) este considerată cea mai mare rețea de sprijin pentru IMM-uri din lume, activă în peste 60 de țări.

Titlul cererii: „ENTERPRISE EUROPE NETWORK

Program: „PIAȚĂ UNICĂ” (SMP) 2021-2027, componenta COSME

Eligibilitate: camere de comerț, agenții de inovare şi de dezvoltare, clustere orientate către competitivitate/relații de afaceri/promovarea şi sau internaționalizarea IMM-urilor, hub-uri de inovare, centre de consiliere economicā, organizații non-profit, universitāți, asociații etc.

Bugetul total al cererii:  182.500.000 EUR; buget indicativ pentru România: 5.621.480 EUR

Repartiţia fondurilor la nivel naţional:

  • Argeș, București-Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman 25% ;
  • Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Salaj, Satu Mare, Sibiu 25% ;
  • Bacău, Buzău, Botoșani, Brăila, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea 28.5% ;
  • Arad, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Timiș, Vâlcea 21.5% ;

Termenul-limită pentru depunerea aplicaţiilor: 19 septembrie  2024 (pentru mai multe date, consultaţi textul oficial al cererii).

EISMEA organizează o zi de informare online la 28 mai a.c., între orele 15.00-18.00, ora României https://www.youtube.com/watch?v=Wra3FD-4if0

Sugerăm parcurgerea tuturor informațiilor disponibile despre EEN pe pagina oficială a rețelei: https://een.ec.europa.eu,  incluzând cele care prezintă partenerii EEN din România.

Mai multe detalii despre finanţare şi procesul de aplicare puteți regăsi aici.