Comisia Europeană a deschis consultarea publică „Ajutor pentru persoanele cele mai defavorizate – evaluarea FEAD 2014-2020”.

Perioada consultării: 14 februarie 2024 – 08 mai 2024 (miezul nopții, ora Belgiei).

Evaluarea va analiza eficacitatea, eficiența, relevanța, valoarea adăugată europeană și vizibilitatea acțiunilor finanțate prin FEAD. Ea va evalua totodată complementaritatea și coerența cu alte fonduri și va include evaluări transversale.

Rezultatele evaluării vor contribui, de asemenea, la o discuție privind punerea în aplicare a FSE+ în actuala perioadă de programare 2021-2027.

Evaluarea va acoperi perioada 2014-2020 și toate programele operaționale FEAD finanțate de cele 27 de state membre. După caz, acest proces va trece în revistă măsurile luate ca răspuns la factori neprevăzuți (pandemia de COVID-19 și războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei) și impactul acestora asupra FEAD.

Cine poate participa: toate organizațiile, autoritățile publice și publicul sunt încurajate să răspundă la această consultare publică. Consultarea urmărește în special să strângă opinii de la beneficiarii FEAD, de la organizațiile societății civile, de la autoritățile publice de la nivel național, regional și local, precum și de la comunitatea academică și de cercetare.

Formularul chestionarului poate fi completat pe pagina oficială a consultării disponibilă aici.