Comisia Europeană a deschis până la 7 iulie 2023 consultarea publică „Mecanismul pentru protecţie civilă a UE – evaluare”.

Context:

Fiecare regiune din Europa a fost afectată de dezastre în ultimii ani, dezastre care au provocat sute de victime și au produs daune de miliarde de euro infrastructurii și mediului. UE joacă un rol esențial în coordonarea răspunsului la dezastre în Europa și în afara acesteia.

Întrucât dezastrele pot afecta orice persoană din UE, Comisia doreşte să colecteze opinii cu privire la rolul Uniunii în materie de protecție civilă, atât din partea publicului larg, cât și din partea organizațiilor și a persoanelor implicate în activitatea mecanismului.

Acest sondaj face parte dintr-un studiu ce urmează să fie realizat pentru a sprijini Comisia Europeană (Direcția Generală Europeană de Protecție Civilă și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO) în evaluarea Deciziei 1313/2013/EU. Studiul urmărește să ofere o bază solidă pentru evaluare prin colectarea de dovezi care să ajute la evaluarea deciziei în funcție de următoarele criterii: eficacitate, eficiență, relevanța, coerență, valoare adăugată.

Chestionarul consultării este disponibil în engleză, franceză şi germană şi poate fi completat pe pagina oficială a Comisiei Europene, aici.

Contact direct la Comisia Europeană pentru întrebări specifice: [email protected]