Direcţia Generală pentru Energie din cadrul Comisiei Europene organizează Concursul de videoclipuri pe tema eficienței energetice „Film4Energy Challenge”, invitând școlile din întreaga Uniune Europeană (UE) să creeze un scurt material filmat despre importanța eficienței energetice și avantajele pe care economiile de energie le au pentru școală, comună sau oraș.


Elevilor cu vârste între 12 și 15 ani din toate țările UE li se oferă oportunitatea să creeze un videoclip despre cum pot economisi energie în viața de zi cu zi, învățându-și rudele, prietenii, vecinii și întreaga lume despre beneficiile eficienței energetice și încurajând utilizarea de alternative eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzire, răcire, transport și alte activități de zi cu zi.

Concursul se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021-15 februarie 2022.
Materialele video realizate de școlile câștigătoare vor fi difuzate peste tot în Europa pe canalele oficiale ale Comisiei Europene. Cel mai bun material video va fi recompensat printr-o „zi a energiei”, care va fi organizată în școala respectivă.

Mesajul videoclipului ar trebui să fie îndreptat către tineri, precum și către alți membri ai comunității din jurul școlii. Mesajul general ar trebui să poată fi aplicabil/transferabil tuturor celorlalte state membre ale UE și ușor de înțeles de către orice locuitor al Uniunii.

Sursa de informare, formularul de candidatură şi condiţiile de participare sunt disponibile şi în limba română aici.