Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene (DG AGRI) și Facilitatea de sprijin „Inovare și schimb de cunoștințe” – EIP-AGRI organizează atelierul european „Farm data for better farm performance”.

Evenimentul va avea loc online, joi 9 și vineri 10 decembrie 2021.
Cu acest prilej, un apel de exprimare a interesului este deschis până la 29 octombrie 2021.


Obiectivele generale ale acestui atelier sunt:

  • realizarea unui bilanț al proiectelor și inițiativelor de succes aflate în desfășurare care colectează și folosesc datele generate despre fermă pentru a îmbunătăți performanța economică și de mediu.
  • explorarea rolului diferitelor părți interesate în colectarea datelor economice și de mediu la ferme și utilizarea acestora pentru producția agricolă.
  • oferirea unui mediu adecvat pentru schimbul de bune practici privind colectarea, utilizarea și partajarea datelor economice și de mediu ale fermelor.

Eligibilitatea participanţilor:
Acest apel se adresează doar anumitor tipuri de participanți.
Aceștia sunt: fermierii, incluzând tinerii fermieri, consilieri în domeniu, parteneri în grupuri operaționale și dezvoltatori de tehnologie care pot fi implicați în proiecte relevante sau au experiență în proiectarea și/sau implementarea de soluții tehnologice digitale inovatoare și bazate pe date agricole care contribuie la creșterea performanței de mediu și a competitivității fermelor şi a sectorului agricol din Europa.


Pagina oficială a evenimentului şi formularul pentru aplicare se găsește aici.
Contact direct pentru întrebări suplimentare: [email protected]