Reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) au participat astăzi, 8 iunie 2022,  la evenimentul „Viziunea dezvoltării Inteligente a Județului Ilfov – de la Regulament la implementare” organizat la Palatul Parlamentului cu sprijinul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților unde Consiliul Județean Ilfov a prezentat  Planul de Amenajare a Teritoriului (P.A.T.J.) al Județului Ilfov. La eveniment, au participat Nicoleta Pauliuc, senator, Simona Bucura Oprescu, președinta Comisia de administrație și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, chestor George Cristian Tuță, deputat, Anca Ginavar, director MDLPA, prof. Univ. Tiberiu-Constantin Florescu, președintele Registrului Urbaniștilor din România și consilierul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației Orsolya Kövėr.

UNCJR felicită inițiativa Consiliului Județean Ilfov, începută încă din 11 noiembrie 2021, în privința elaborării P.AT.J.-ului, cu atât mai mult cu cât a fost elaborat de specialiștii din cadrul Consiliului Județean și se încadrează în tendințele actuale de digitalizare și tranziție verde.

Domeniul urbanismului este unul prioritar pentru procesul de coeziune economică și socială. Planul de amenajare a Teritoriului Ilfov reprezintă un instrument important de ghidaj ce oferă predictibilitate și coerență în privința investițiilor publice și private. În planul de elaborare a amenajării teritoriul, CJ Ilfov va implementa și platforma GIS prin care toate documentele ce țin de domeniul urbanismului să poată fi obținute online și va fi un instrument de lucru cu impact pozitiv asupra ilfovenilor a declarat președintele CJ Ilfov Hubert Thuma.