Consiliul Județean Vâlcea pune la dispoziție spații de cazare pentru refugiații ucraineni

În cadrul unei întâlniri pe care președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a avut-o miercuri, 2 martie a.c., cu prefectul județului, Mihai Oprea și cu primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, s-a discutat despre implicarea fiecărei instituții în acțiunea comună de sprijinire a refugiaţilor ucraineni.

Un prim pas a fost făcut, prin amplasarea de către Crucea Roșie Vâlcea, în colaborare cu autoritățile locale și județene, a unui cort la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, unde se colectează ajutoarele venite din partea vâlcenilor (produse noi și alimente neperisabile), care urmează să ajungă în Ucraina.

Nici cei care au părăsit Ucraina și vor ajunge la noi în județ nu vor fi lăsați fără ajutor.  Pentru ei, Consiliul Județean Vâlcea pune la dispoziție 34 locuri de cazare în trei locații. Centrul Comunitar Râmnicu Vâlcea dispune de nouă camere din care patru garsoniere cu câte două paturi, patru dormitoare cu un pat și o camera (infirmerie) cu câte două paturi, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea se găsesc amenajate două apartamente cu câte două paturi (o camera cu canapea extensibilă și o camera cu pat matrimonial) și Complexul Muzeal de la Măldărești poate caza 12 persoane  în cinci camere din care trei camere cu câte două paturi și două camera cu câte trei paturi.

„Trăim vremuri complicate și nu putem rămâne indiferenți la drama pe care o traversează vecinii noștri ucraineni. A fost amenajat deja un cort în Municipiul Râmnicu Vâlcea, unde pot fi aduse produse și alimente, care vor ajunge la oamenii aflați în nevoie.

De asemenea, CJ Vâlcea pune la dispoziție, în trei locații, 34 de locuri de cazare pentru refugiați. În funcție de numărul solicitărilor, vom suplimenta și cu alte spații de cazare.

Ne vom asigura că, pe parcursul șederii lor aici, la Vâlcea, vor avea condiții bune de cazare și hrană.”

Constantin Rădulescu, președintele C.J. Vâlcea