Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), alături de partenerii săi din cadrul Confederaţiei Europene a Autorităţilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI), invită consiliile județene, precum şi toate instituțiile şi organizațiile de la nivel local, judeţean şi regional interesate, să participe la conferinţa politică

„TOWARDS A TERRITORIAL APPROACH TO THE FUTURE COHESION POLICY – A LOCAL INTERMEDIATE PERSPECTIVE”

Evenimentul va avea loc în oraşul Lucca (regiunea Toscana, Italia) la 23 aprilie 2024 şi va putea fi urmărit şi pe webstreaming.

Conferinţa politică de la Lucca este organizată în parteneriat cu Comitetul European al Regiunilor, Uniunea Provinciilor din Italia şi Provincia Lucca.

Preşedintele Comitetului European al Regiunilor va fi prezent la eveniment.

Agenda provizorie a conferinţei (en) se regăseşte aici iar formularul pentru înregistrarea participării este disponibil pe pagina de web a CEPLI: www.cepli.eu.

Data limită pentru confirmarea prezenţei la Lucca este 20 martie a.c.; cei care doresc să urmărească dezbateriile în varianta online pot confirma interesul până cel mai târziu 16 aprilie a.c.

Conferința din acest an va pune în dezbatere tema impactului politicii de coeziune la nivel NUTS III în Europa şi viitorul acesteia în contextul publicării celui de-al 9-lea raport al Comisiei europene privind coeziunea economică, socială şi teritorială a Uniunii europene.