OPORTUNITATI

SIMPLA - ENERGIA ȘI MOBILITATEA PLANIFICATE MPREUNĂ TRAINING PENTRU MUNICIPALITĂŢI

În perioada mai - iunie 2017 se va desfăşura la Alba Iulia programul de formare profesională „SIMPLA - Energia și mobilitatea planificate împreună” organizat în cadrul proiectului SIMPLA - Planificarea Durabilă Integrată Multisectorial, proiect finanțat prin Programul European Orizont 2020.
Proiectul își propune îmbunătățirea competențelor autorităților locale în domeniul planificării, implementării și finanțării politicilor energetice durabile/mobilității urbane prin crearea condițiilor pentru o armonizare între Planurile de Acțiune pentru Energie Durabilă - PAED și Planurile pentru Mobilitate Urbană Durabilă - PMUD în orașe cu o populație cuprinsă între 50.000 și 350.000 de locuitori.
Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA împreună cu Consiliul Județean Alba sunt partenerii români în cadrul acestui proiect care are o deosebită relevanță în România pentru orașele mijlocii/mari, oferindu-le un sprijin substanțial în dezvoltarea unor planuri multisectoriale prin armonizarea PAED-urilor cu PMUD-urile. Sprijinul constă în principal în instruirea responsabililor tehnici și a decidenților politici din cadrul autorităților locale dar și în îndrumarea practică a unor municipalități pionier în dezvoltarea planurilor armonizate multisectorial, finalizându-se cu elaborarea în România a 5 asemenea planuri.
Trainingul SIMPLA, dedicat persoanelor de top-management sau responsabililor din domeniul planificării energetice durabile și a mobilității urbane, este descris în privinţa conţinutului, a temelor abordate, a experţilor care vor asigura instruirea, a perioadei de desfăşurare la adresa http://www.simpla-project.eu/ro. La aceeaşi adresă se găseşte şi formularul de înscriere la curs.
Aşteptăm cu interes municipalităţile interesate de o dezvoltare durabilă în context european să aplice pentru a participa la trainingul SIMPLA. 

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe