OPORTUNITATI

Propunere de parteneriat, Freila (Spania), programul Europa pentru cetateni

Localitatea Freila din nordul provinciei Granada (sudul Spaniei) cauta parteneri pentru un proiect “Europa pentru cetateni”, componenta 2.1 - “Infratire intre localitati”. Freila este o mica localitate cu 894 de locuitori, principala sa activitate economică fiind agricultura.
Rata ridicata a șomajului în rândul tinerilor este cea mai importanta provocare cu care se confrunta localitatea. În acest sens, acest proiect de înfrățire intre localitati se va ocupa de opțiunile de muncă pe care le au tinerii cetățeni în localitatile izolate și mici din zonele rurale ale Europei.
 
Scopul proiectului: dezvoltarea unui eveniment de înfrățire în Freila adresat mobilizării cetățenilor pentru a dezbate opțiunile de muncă pe care tinerii le au într-un oraș mic, rural și izolat. Obiectivul final este de a aprofunda sentimentele tinerilor și de a defini o foaie de parcurs a oportunităților de muncă ale tinerilor pentru a facilita stabilirea în localitatile lor.
Indicatori: 1 Eveniment (Freila), 10-15 participanți din localitatea partenera, 5-8 zile.
 
Parteneri cautati: Localitati, comitete de înfrățire sau alte organizații nonprofit care reprezintă autorități locale din state membre ale UE sau din alte țări precum Albania, Bosnia, Republica Macedonia, Muntenegru și Serbia.
Localitatea trebuie să aibă caracteristici similare (dimensiuni mici, rurala, izolata) și să împărtășească provocările cu care se confrunta Freila.
 
Data limita pentru depunerea aplicatiei: 1 martie 2018
 
Contact pentru manifestarea interesului - prin transmiterea unei scurte descrieri a localitatii in limba engleza:
Ana Moreno Bejarano
European Project Office
Granada County Council
amoreno@dipgra.es
+34 958804911

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe