OPORTUNITATI

Cerere de propuneri de proiecte - EIT/comunitatea de cunoastere pentru adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea acestora, "Orizont 2020"

Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT, acronim în engleza), organism independent al UE cu sediul la Budapesta, care are rolul de a întari capacitatea de inovare a Europei, a lansat în luna decembrie 2017 o cerere de propuneri de proiecte a EIT Climate-KIC:comunitatea de cunoastere pentru adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea acestora(comunitate înfiintata în 2010).
 
Titlul apelului: „Cerere de propuneri EIT pentru 2018 – Plan de afaceri
 
Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 2 martie 2018
Alte 2 cereri ale acestei comunitati sunt anuntate pentru 2018, deschiderea pentru aplicatii efectuându-se cu 8 saptamani înainte de data limita, respectiv 28 mai si 28 octombrie a.c.
 
Eligibilitate: orice entitate care se înscrie sau este deja înscrisa ca partener în cadrul comunitatii de cunoastere pentru adaptare la schimbarile climatice: centre de cercetare, autoritati locale si regionale, IMM-uri, universitati, mari companii, institute de formare/educatie, etc.
 
O fisa de prezentare a cererii se regaseste în anexa.(click aici)
 
 
* EIT face parte integranta din „Orizont 2020”, programul-cadru de cercetare si inovare al Uniunii Europene, si are un rol foarte important în sprijinirea obiectivelor UE de a crea o crestere economica durabila si locuri de munca, ajutând antreprenorii si inovatorii sa-si transforme cele mai bune idei în produse si servicii utile Europei.  
Institutul sustine ideile noi, reunind „triunghiul cunoasterii” format din întreprinderi, universitati si centre de cercetare de vârf pentru a crea parteneriate transfrontaliere dinamice, numitecomunități de cunoaștere (CCI – comunitati de cunoastere si inovare). Comunitatile de inovare ale EIT creeaza si gasesc solutii inovatoare la provocari majore ale societatii, în domenii ca: energia, clima, sanatatea, materiile prime, digitalizarea si hrana.
În prezent, EIT detine 6 comunitati de inovare:
  ·         EIT Clima/EIT Climate-KIC: pentru adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea acestora;
  ·         EIT Societatea digitala/EIT Digital: pentru promovarea transformarii digitale a Europei;
  ·         EIT Inovare în domeniul energetic/EIT InnoEnergy: pentru realizarea energiei durabile;
  ·         EIT Sanatate/EIT Health: pentru îmbunatatirea calitatii vietii cetatenilor europeni si a durabilitatii sistemelor de asistenta medicala si sociala;
  ·         EIT Materii prime/EIT Raw Materials: pentru accesibilitatea, disponibilitatea si utilizarea durabila a materiilor prime, în beneficiul economiei si al cetatenilor;
  ·         EIT Hrana/EIT Food: pentru plasarea Europei în centrul unei revolutii globale a productiei si a inovarii alimentare.
Pentru 2018, EIT a anuntat crearea a 2 noi comunitati de cunoastere:
-          EIT Productie: pentru întarirea si cresterea competitivitatii industriei prelucratoare din Europa;
-          EIT Mobilitate urbana: pentru furnizarea de solutii durabile pentru mobilitatea urbana.
Sursa de informarehttps://eit.europa.eu/eit- community

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe