OPORTUNITATI

Cerere de propuneri de proiecte 2019, programul "Europa pentru cetateni"Comisia Europeana, prin Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA) de la Bruxelles, a deschis cererea generala de propuneri de proiecte – subventii pentru actiuni în 2019 - a programului „Europa pentru cetateni″.   Cele 2 componente ale cererii sunt:

    1.      „Memoria europeana″
Prioritati tematice pentru cererile din anii 2019-2020: -          Comemorarea evenimentelor majore care au schimbat cursul istoriei europene recente; -          Societatea civila si participarea civila în cadrul regimurilor totalitare; -          Antisemitism, anti-tiganism, xenofobie, homofobie si alte forme de intoleranta: ce învataminte tragem pentru prezent; -          Tranzitia democratica si aderarea la Uniunea Europeana.  
    2.      „Implicarea democratica si participare civica” (3 masuri):
-          înfratiri între orase/municipalitati, -          retele de orase/municipalitati si -          proiecte ale societatii civile. Prioritati tematice pentru cererile din anii 2019-2020: -          Sa dezbatem viitorul Europei si sa ne ridicam împotriva euroscepticismului; -          Promovarea solidaritatii în perioade de criza ; -          Promovarea dialogului intercultural si a întelegerii reciproce si combaterea stigmatizarii migrantilor si a grupurilor minoritare.   Eligibilitate: entitati publice sau organizatii non-profit care au personalitate juridica din statele membre ale UE, Albania, FYROM, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Muntenegru si Serbia sau din alte state care încheie acorduri bilaterale cu UE in vederea participarii. Administratiile locale si judetene din Romania sunt direct eligibile.   Termene-limita pentru depunerea propunerilor, în functie de masura sau componenta pe care se aplica: 1 februarie1 martie si 1 septembrie 2019 Bugetul disponibil estimat: 17.200.000€   Fisa de prezentare se regaseste în anexa.

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe