OPORTUNITATI

Cerere de propuneri de proiecte 2018, programul european "Orizont 2020", "Cresterea performantei tehnologiilor pentru solutiile locale de ncalzire si racire"

Comisia Europeana a deschis recent o cerere de propuneri de proiecte 2018 în cadrul programului „Orizont 2020″, componenta „Provocari societale”.
 
Titlul cererii: „Construirea unui viitor cu emisii reduse de carbon, rezistent la clima: energie eficienta, sigura si curata”
Tematica: „Cresterea performantei tehnologiilor pentru solutiile locale de încalzire si racire”
 
Context: O abordare ambitioasa a eficientei energetice este necesara în toate sectoarele, dar provocarea majora a urmatorului deceniu - în conformitate cu prioritatea anuntata de CE în Comunicare „Accelerating Clean Energy Innovation” de decarbonizare a parcului imobiliar al UE pâna în 2050 - se afla în cladiri. Cladirile reprezintă 40% din energia utilizata în UE, iar industria constructiilor ofera 18 milioane de locuri de munca directe în Europa, în timp ce IMM-urile contribuie la 70% din valoarea adaugata în sectorul constructiilor din UE.
Sursele locale de energie regenerabile au un mare potential de a reduce drastic utilizarea energiei primare atât pentru încalzire, cât si pentru racire în cladirile rezidentiale si comerciale. Pentru a stimula absorbtia solutiilor care utilizeaza aceste surse, este necesar ca tehnologiile existente sa fie mai performante și, prin urmare, sa fie mai rentabile si mai atractive pentru piata.
 
Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 13 februarie 2018
Eligibilitate: orice entitate constituita legal în tarile participante la program
 
Buget disponibil: 10.000.000 €
 
Fisa de prezentare a cererii se regaseste în anexa.(click aici)

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe