OPORTUNITATI

Cerere de propuneri de proiecte 2017 pentru combaterea radicalizarii - Fondul pentru Securitate Interna, componenta cooperare politieneasca

Comisia Europeana a deschis la 30 noiembrie 2017 cererea de propuneri de proiecte „Actiune de sprijin pentru activitati care vizeaza combaterea radicalizarii″, Fondul pentru Securitate Interna, componenta cooperare politieneasca.
ContextStrategia de securitate interna a Uniunii Europene, adoptata de Consiliu în februarie 2010, instituie o agenda comuna pentru abordarea provocarilor comune de securitate si identifica obiective strategice relevante pentru perioada 2010-2014: prevenirea terorismului si abordarea radicalizarii si a recrutarii, pentru a spori nivelul de securitate al cetatenilor si al companiilor în spatiul cibernetic, si rezistenta Europei în fata crizelor si dezastrelor. Pentru a promova punerea în aplicare a Strategiei de securitate internă si pentru a se asigura ca aceasta devine o realitate operationala, s-a decis înfiintarea „Fondului pentru securitate interna”.
 
Prezenta cerere de propuneri vizeaza finantarea proiectelor de prevenire si combatere a radicalizării care duce la extremismul violent.
Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 15 martie 2018
 
Eligibilitate: entitati publice de la nivel local, regional si national, parteneri privati, organizatii internationale
 
Buget: 3.000.000 €; se acorda maximum 90% cofinantare
 
Fisa de prezentare a cererii se regaseste în anexa.(click aici)

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe