NOUTATI

Guvernul Romaniei, parteneriat cu Consiliul Europei pentru promovarea bunelor practici din administraţia publică

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) lansează cea de-a IX-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România, competiţie care se adresează tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice. Scopul acestei competiţii este acela de a identifica şi disemina iniţiative inovative şi eficiente din administraţia publică, de a face cunoscute experienţa şi rezultatele remarcabile ale autorităţilor şi instituţiilor publice din România, de a evidenţia felul în care administraţiile locale răspund mai bine nevoilor colectivităţii administrate.
Pentru acest an, tematicile de concurs sunt următoarele:
ü  Pilonul 1: Transparența instituțiilor publice - premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație
ü  Pilonul 2: Incluziunea socială, baza unei societăți democratice
ü  Pilonul 3: Educaţia – bază pentru dezvoltarea societăţii
ü  Pilonul 4: Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administrația publică locală, cu 3 subdomenii:
    E-guvernarea
    Valorificarea activelor (patrimoniului) unităţilor administrativ-teritoriale
    Cooperarea inter-comunală.
Elementul de noutate al celei de-a IX-a ediţii a competiţiei îl reprezintă introducerea unui pilon dedicat exclusiv administraţiei publice locale, cu tema Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administrația publică locală. Acesta este inițiat de către Guvernul României prin Cancelaria Primului-ministru, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în parteneriat cu Consiliul Europei, prin intermediul programului Bune practici în administrația locală.
Subliniem că perioada de înscriere în competiţie este 4 iulie – 16 august 2016, înscrierea efectuându-se on-line prin completarea unei aplicaţii, disponibile pe website-ul www.anfp.gov.ro, secţiunea Inovaţie şi Calitate/ Competiţia.
Competiţia se finalizează cu premierea celor mai bune practici în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, precum și cu diseminarea acestora la nivel naţional printr-un Ghid de bune practici.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Direcţia Comunicare şi Relaţii Internaţionale
comunicare@anfp.gov.ro
Tel./fax: 0374 11 28 32

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe