NOUTATI

Comunicat de presa proiect ENSURE - Consiliul Judetean Alba

Comunicat de presă, Octombrie 2017 
 Tocmai a demarat proiectul ENSURE!
 
Consiliul Judeţean Alba este unul dintre cei 14 parteneri ai proiectului internațional ENSURE - European Network for the Cohesion and Solidarity in Rural Areas /Reţea Europeană pentru Coeziune şi Solidaritate în Zonele Rurale!
 
Proiectul ENSURE a îndeplinit cu succes criteriile Comisiei Europene, fiind selectat pentru finanţare în luna iunie 2017. Astfel, partenerii acestui proiect vor coopera pe parcursul a doi ani prin Reţeaua internaţională nou creeată, pe teme legate de politici, fonduri structurale, programe educaţionale ale UE sau Politica Agricolă Comună. Aceştia provin din 13 țări - 12 aparţinând Uniunii Europene și 2 din ţările vecine, Serbia și Muntenegru.
Șase dintre parteneri sunt instituţii publice, cinci sunt federații și organizaţii care reprezintă autorități locale, unul este o autoritate regională și alţi 2 parteneri sunt ONG-uri. Faptul că acest proiect reuneşte atât autorităţi publice, cât şi societatea civilă reprezintă un real avantaj.
Proiectul abordează aspecte curente, importante pentru cetățenii din mediul rural, cum ar fi: dezvoltarea locală, mobilitatea transfrontalieră a lucrătorilor agricoli, securitatea alimentară, etc. Prin abordarea unor aspecte de interes pentru cetățenii din mediul rural, acest proiect poate răspunde unor întrebări precum: reducerea sprijinului acordat de UE, Euroscepticismul și cetățenia UE.
Prima întâlnire de proiect a avut loc în perioada 18 - 20 octombrie în Slovenska Bistrica (Slovenia). Gazda evenimentului, Centrul de Informare pentru Dezvoltare Slovenska Bistrica a organizat sesiuni de networking, vizite de studiu și ateliere de management de proiect, în care s-au discutat agenda proiectului, metodele de lucru şi a fost semnat Acordul de Parteneriat, urmând ca următoarea întâlnire să aibă loc în luna Aprilie 2018, în Croaţia.
Pentru a afla ultimele noutăţi vă invităm să urmăriţi pagina de FB a proiectului: https://www.facebook.com/ensurenetwork/.  
Acest proiect este cofinanţat de Uniunea Europeană, Programul Europa pentru Cetăţeni.
#ensuresolidarity
#ensurenetwork

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe