NOUTATI

Buletin informativ al Comitetului Regiunilor al UE - mai 2015 

 

     
 
Buletin informativ
al Comitetului Regiunilor al UE
Buletin informativ al Comitetului Regiunilor al UE  - mai  2015           
         
 
  Ştiri
  Președintele CE, dl Juncker, se alătură liderilor locali pentru o dezbatere privind prioritățile Europei
În timp ce negocierile privind regulamentul Fondului european pentru investiții strategice intră pe ultima sută de metri, sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR), desfășurată la Bruxelles la 3 și 4 iunie, va încerca să clarifice rolul regiunilor și orașelor în punerea în practică a Planului de investiții al UE.
  Apropierea Europei de cetăţeni este o datorie a delegaţiilor naţionale la CoR
Delegația României la Comitetul European al Regiunilor (CoR) dispune de un nou instrument de comunicare prin pagina web www.cor-romania.ro creată la inițiativa președintelui delegației naționale, dl Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi și a structurii asociative al cărei reprezentant este, respectiv Asociația Comunelor din România.
  Standurile româneşti – cele mai apreciate la Festivalul regiunilor şi oraşelor Europei
La 9 May 2015, instituţiile UE și-au deschis porţile pentru a sărbători Ziua Europei.
 
  CoR la lucru
  Regiunile UE, Președinția letonă și Comisia – despre evaluarea politicii de coeziune: a venit timpul simplificării procedurilor și al accelerării agendei urbane
Comisia pentru politica de coeziune teritorială (COTER) a Comitetului European al Regiunilor, reunită la Riga, face un bilanț al negocierilor privind programele operaționale pentru perioada 2014-2020.
  Piața unică digitală trebuie să combată diviziunea digitală din Europa pentru a declanșa o revoluție
Comitetul European al Regiunilor (CoR) a afirmat că, deși reprezintă un pas în direcția bună, planurile de a crea o piață unică digitală au o contribuție minoră în rezolvarea decalajului digital din Europa.
  Noul program ESPON 2020: ce este prevăzut pentru regiuni și orașe?
Între 2014 și 2020, noul program ESPON 2020 va promova și încuraja dimensiunea teritorială europeană în domeniul dezvoltării
  CoR va găzdui ediția din 2015 a Forumului cooperării descentralizate
La 1 și 2 iunie, Comitetul European al Regiunilor va găzdui cea de-a 4-a ediție a Forumului cooperării descentralizate, organizat împreună cu Comisia Europeană și care va reuni aproximativ 700 de persoane.
 
  Ştiri locale
  Startul cooperării clusterelor din Regiunea Nord-Est România și din Belgia s-a dat la Bruxelles
În perioada 7-8 Mai 2015, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu Ambasada României în Regatul Belgiei și Biroul de Reprezentare ADR Nord-Est din Bruxelles, au organizat o misiune economică dedicată clusterelor inovatoare regionale, din România si Belgia, cu scopul de a promova, stimula și intensifica parteneriatele economice și de cercetare în domeniile sănătate, tehnologia informației și comunicațiilor, textile și construcții.
  REGIO 2007-2013: 659 proiecte în valoare de peste 680 milioane Euro
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest sprijină, prin REGIO - Programul Operaţional Regional 2007-2013, implementarea a 659 proiecte, cu valoare totală nerambursabilă de peste 680 milioane Euro.
  Al 2-lea Forum european CITIES: O agendă urbană pentru Europa
La 2 iunie, președintele Comitetului Regiunilor, dl Markku Markkula, va participa la Forumul CITIES organizat de Comisie.
 
  Agenda
 
2-4 iunie A 112-a sesiune plenară a CoR 15 iunie Dejun de informare: Noul program ESPON 2020: ce este prevăzut pentru regiuni și orașe? 18 și 19 iunie A 4-a ședință a Comisiei NAT și conferință pe tema „Inovarea și modernizarea economiei rurale” 22 și 23 iunie A 4-a ședință în afara sediului și conferința Comisiei CIVEX 25 iunie A 4-a ședință a Comisiei SEDEC 29 și 30 iunie A 4-a ședință a Comisiei ENVE
 
Comitetul Regiunilor în presă!
Pentru a transmite un articol despre CoR pe care l-aţi citit, scrieţi-ne pe adresa PresseCdR@cor.europa.eu!
Europe in my Region
 
 
 

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe