NOUTATI

Buletin informativ al Comitetului European al Regiunilor - iulie 2017

 
Focus
 
Karl-Heinz Lambertz a fost ales președinte al Comitetului European al Regiunilor
Membrii Comitetului European al Regiunilor (CoR) l-au ales pe dl Karl-Heinz Lambertz (PSE), membru al Senatului Belgiei din partea Comunității germanofone din Belgia, în calitate de președinte pentru o perioadă de doi ani și jumătate.
 
   
 
 
CoR la lucru
 
O politică mai solidă de cercetare și inovare în UE este o investiție în viitor
Europa are nevoie de regiuni puternice, cu forța și viziunea de a sprijini ecosistemele de cercetare și inovare și cu un impact real într-o lume globalizată, a afirmat astăzi comisarul Carlos Moedas, în sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR), alăturându-se apelului orașelor și regiunilor Europei în favoarea unor politici de cercetare și inovare (C&I) mai multidisciplinare, incluzive, deschise și colaborative.
 
   
 
Participare amplă la dezbaterile organizate de CoR la nivel local privind viitorul Europei
La câteva luni după lansarea sa, campania Comitetului European al Regiunilor „ Reflecții asupra Europei ”, a cărei scop este inventarierea preocupărilor și așteptărilor cetățenilor de la nivel local, capătă o dinamică din ce în ce mai accelerată.
 
   
 
Reforma politicii agricole comune: aleșii locali și regionali solicită o PAC echitabilă, durabilă și solidară
Comitetul European al Regiunilor și-a adoptat recomandările referitoare la reforma politicii agricole comune (PAC) după 2020. Acestea au ca scop menținerea unei agriculturi de calitate, durabilă, care să practice prețuri echitabile și să furnizeze locuri de muncă remunerate corespunzător în toate regiunile Uniunii Europene, în conformitate cu obiectivul coeziunii teritoriale.
 
   
 
 
Ştiri locale
 
Dezvoltarea potențialului geotermal în județele Ilfov și Bihor
Consiliul Judeţean Ilfov, în calitate de lider de parteneriat, alături de ADI ZMO - Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea ṣi ISOR Iceland GeoSurvey (Institutul de Studii și Cercetări Geologice din Islanda) au anunṭat recent lansarea proiectului „Dezvoltarea potențialului geotermal în județele Ilfov și Bihor”, iniṭiativă finanțată prin Programul RO 05 Eficiență Energetică - Fondul pentru Relații Bilaterale, derulat prin Granturile SEE 2009-2014.
 
   
 
Robert-Sorin Negoiță, noul președinte al delegației României la CoR
În data de 12 iulie 2017, Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, a fost ales Preşedinte al delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor – CoR.
 
   
 
Preşedintele amr, raportor pentru viitorul programul cosme
În cadrul Biroului CoR din data de 11 iulie 2017, Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, a fost desemnat de Comitetul European al Regiunilor raportor pentru Viitorul Programului COSME.
     
       
Comitetul European al Regiunilor în presă!
Pentru a transmite un articol despre CoR pe care l-aţi citit, scrieţi-ne pe adresa PresseCdR@cor.europa.eu!
Europe in my Region

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe