NOUTATI

Buletin informativ al Comitetului European al Regiunilor- Aprilie 2017

Buletin informativ
al Comitetului European al Regiunilor
 
Aprilie 2017  -          

 
  Focus
  Veniți să descoperiți Europa: sâmbătă, 6 mai – Ziua porților deschise 2017 la instituţiile europene 
Sâmbătă, 6 mai 2017, instituțiile europene din Bruxelles își vor deschide porțile publicului. În timpul acestei zile, prin manifestări de tip familial și ludic, fiecare va putea descoperi cum funcționează instituțiile europene, principalele lor priorități și acțiuni concrete.
   
  UE oferă tinerilor ocazia de a desfășura activități de voluntariat sau de a se angaja în proiecte legate de solidaritatea europeană 
Corpul european de solidaritate oferă tinerilor europeni șansa de a afla, prin stagii foarte instructive, cât de importantă este solidaritatea, dar şi un ajutor extrem de util autorităților locale la faţa locului, fapt care face din acesta un câştig absolut pentru Europa.
   
 
  CoR la lucru
  Reflecții asupra viitorului Europei: consultările pe teren sunt la fel de importante ca și rezultatul final 
În urma sărbătoririi celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Roma și a publicării Cărții albe a Comisiei Europene privind viitorul Europei, membrii Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale (CIVEX) a Comitetului Regiunilor au dezbătut ieri o serie de aspecte legate de crearea unei noi viziuni pentru Europa, din perspectiva regiunilor și orașelor.
   
  Administrațiile locale doresc ca problematica schimbărilor climatice să fie integrată în revizuirea punerii în aplicare a legislației UE privind protecția mediului 
Bruxelles, 24 aprilie 2017 - Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE) a Comitetului European al Regiunilor (CoR) s-a întrunit la Bruxelles, având ca puncte prioritare pe ordinea de zi noua guvernanță a uni
   
  Promovarea sănătății în orașe spre a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor UE 
În următoarele decenii, 70% din populația lumii va locui în zone urbane. Fenomenul urbanizării va face ca rolul jucat de orașe să fie mai mare și mai substanțial.
   
  Promovarea spiritului antreprenorial pentru favorizarea creșterii economice a insulelor 
Încurajarea spiritului antreprenorial și identificarea unor soluţii politice la problemele cu care se confruntă întreprinzătorii din insule au făcut obiectul unui seminar organizat de Comisia pentru politica economică (ECON) a Comitetului European al Regiunilor (CoR), la 21 aprilie, în Malta.
   
 
  Ştiri locale
  Campania „Hai pe Net”, ediția a 8-a, la Galați 
Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, instituṭie aflată în subordinea Consiliului Judeṭean, este implicată în numeroase proiecte culturale atât locale, cât și naționale, reușind astfel să devină un important for cultural în spaṭiul „Dunării de Jos”. În acest context, instituṭia participă și anul acesta la cea de a 8-a ediție a Campaniei „Hai pe Net!”.
   
  Cercetare ṣi inovare responsabilă în regiunea Bucureṣti-Ilfov 
Consiliul Județean Ilfov participă ca partener strategic asociat al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” la proiectul „Danube Framework for Responsible Research and Innovation using Socio-Technical Integration” (D-STIR)”.
   
  Sibiul îṣi promovează tradiṭiile prin gastronomie 
La începutul lunii aprilie a.c., o delegație din partea județului Sibiu condusă de doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, a vizitat Regiunea Wielkopolska din Polonia în vederea finalizării discuṭiilor pentru încheierea unui acord de cooperare care se va semna în perioada imediat următoare.
   
 
  Agenda
 
Evenimente din luna mai 04/05 Conferința NAT pe tema „RURAL post-2020”, Bruxelles, Belgia 06/05 Ziua porților deschise la instituțiile europene, Bruxelles, Belgia 16/05 Regenerarea orașelor și zonelor portuare, Bruxelles, Belgia 18/05 Alianța privind viitorul politicii de coeziune, Bruxelles, Belgia 19/05 Seminarul Comisiei SEDEC pe tema „Cultura în sprijinul incluziunii sociale”,, Sofia, Bulgaria 22/05 Contribuția autorităților europene la Platforma mondială pentru reducerea riscurilor de dezastre din cadrul Forumului mondial de la Cancun pentru reducerea riscurilor de dezastre, Cancun, Mexic 30/05 Dejun de informare – Portalul european pentru proiecte de investiții: asistență pentru regiuni și orașe în vederea promovării cu succes a proiectelor lor, Bruxelles, Belgia #Eulocal: Evenimente la nivel local în luna mai, pe tema „Reflecții asupra Europei"
 
Comitetul European al Regiunilor în presă! 
Pentru a transmite un articol despre CoR pe care l-aţi citit, scrieţi-ne pe adresa PresseCdR@cor.europa.eu!
Europe in my Region

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe